aasland
Olje- og energiminister Terje Aasland under åpningen av Storlia kraftverk. Foto: Atle Abelsen

Olje- og energiminister Terje Aasland maner kraftprodusentene til å realisere prosjektene de allerede har fått konsesjon til, og peker på at skattereglene er endret og at kraftprisene er høye.

  • Atle Abelsen

I går åpnet Statkraft offisielt de to kraftverkene Vesle Kjela og Storlia i Hardanger, begge med en installert effekt på 8,5 MW hver. Begge kraftverkene har vært i drift siden 2021, men den offisielle åpningen ble utsatt til nå på grunn av koronapandemien. Statsråd Terje Aasland (Ap) var til stede,...
Artikkelen er 388 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.