dalhaug
Professor Ole Gunnar Dahlhaug på Vannkraftlaboratoriet er bekymret for konsekvensene av regjeringens kutt i bevilgningene fra Forskningsrådet. Han etterlyser samtidig større vilje fra energibransjen til å støtte opp om FoU. Foto: Stein Arne Bakken

De varslede innstrammingene vil kunne sette energiforskningen kraftig tilbake, og gjøre det svært vanskelig for NTNU og SINTEF å delta i EU-prosjekter.

  • Stein Arne Bakken

Professor Ole Gunnar Dahlhaug ved Institutt for prosess- og energiteknikk/Vannkraft-laboratoriet ved NTNU uttrykker overfor Energiteknikk sterk bekymring over usikkerheten som er skapt etter at forskningsminister Ole Borten Moe 12. mai varslet kraftige innstramminger i finanseringen fra Forskningsrådet, samtidig som hele styret ble kastet. Forskningsrådet får årlige tildelinger over statsbudsjettet, men...
Artikkelen er 700 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.