vindturbin
Illustrasjonsfoto: Hans Jacob Solgaard/Mostphotos

Hydro Rein og Macquarie Asset Management skal utvikle vind- og solenergiprosjekt i Brasil for å forsyne Paragominas og Alunorte.

  • Øyvind Zambrano Lie

Hydro Rein og Macquarie Asset Managements Green Investment Group (GIG) har inngått avtale om et samarbeidsselskap for å bygge og drifte Feijão, et 586 MW kombinert vind- og solkraftprosjekt nordøst i Brasil, opplyses det i en børsmelding.

Prosjektet vil levere 100 prosent av elektrisiteten som kreves for å drifte Hydros bauksittgruve Paragominas, og vil redusere karbonutslippene fra Hydros aluminaraffineri Alunorte, ved å muliggjøre utfasing av kull frem mot 2030.

– Milepæl

Alunorte og Paragominas har begge signert langsiktige kraftkjøpsavtaler (PPA) med Feijão.

Vind- og solprosjektet ligger i delstatene Piauí og Pernambuco, og skal bygges i en av de største vindpark-klyngene i Latin-Amerika. 80 vindturbiner med en samlet kapasitet på 456 MW skal bygges i fase én, med mulighet for å bygge ut inntil 130 MW solkraft i fase to.

Endelig investeringsbeslutning for vindparken forventes i fjerde kvartal 2022, mens investeringsbeslutning for solenergiprosjektet vil bli tatt på et senere tidspunkt.

– Dette prosjektet er en viktig milepæl i arbeidet med å avkarbonisere Alunorte, og er en viktig milepæl for utviklingen av Hydro Reins portefølje i Brasil, sier Olivier Girardot, leder for Hydro Rein, i meldingen.

– Stort potensial

Totale investeringskostnader for vindparken er estimert til USD 700 millioner (100 prosent basis). Hydro Reins eierandel vil være 49,9 prosent, mens de resterende 50,1 prosentene eies av Macquarie Green Investment Group Renewable Energy Fund 2.

– Brasil har et stort potensial for vindkraftutvikling og vi er glade for å samarbeide med Hydro om dette prosjektet. Hydros kunnskap om det brasilianske energimarkedet og regionale tilstedeværelse, kombinert med vår erfaring med vindprosjekter og vindinfrastruktur globalt, gir et sterkt partnerskap, sier Mark Dooley, global leder for Green Investment Group, i meldingen.