nusfjord
Dette bildet av Mellomdammen i Nusfjord i Nordland er tilfeldig valgt, og ingenting tyder på at det der er brukt unntaksbestemmelser som omtales i artikkelen. Foto: Aage S. Josefsen/NVE

Norske vassdragsregulanter har brukt unntaksbestemmelsene i EUs vanndirektiv mer enn dobbelt så mye som alle andre europeiske land til sammen.

  • Atle Abelsen

[abform_energi]
Tall fra European Environment Agency (EEA) viser at norske aktører har brukt unntaksbestemmelsene i EUs vanndirektiv hele 1452 ganger når de har vurdert vassdragenes økologiske tilstand og grunnlaget for tiltak for å forbedre miljøet i elvene. Til sammen har alle landene i EU- og EØS-området benyttet unntaksbestemmelsene 2513 ganger. Den...
Artikkelen er 756 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.