sandøy
Bilde av dagens vindkraftverk på Harøya Foto: Sandøy Vindkraft AS

Skal skifte ut tårnhus og turbinblader og øke rotordiameteren med fire meter.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Norges vassdrags- og energidirektorat har gitt Sandøy Vindkraft AS konsesjon til Nye Sandøy vindkraftverk på Harøya i Ålesund kommune. Både fundament, tårn og opparbeidet infrastruktur til fem eksisterende vindturbiner i Sandøy vindkraftverk skal gjenbrukes, skriver NVE i en pressemelding. Det eksisterende vindkraftverket på Harøya ble satt i drift i desember...
Artikkelen er 326 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.