borssele
Illustrasjonsfoto: Ørsted

Det norske teknologiselskapet Spoor AI utvikler programvare basert på kunstig intelligens for å overvåke og beskytte fugleliv ved vindparker.

  • Øyvind Zambrano Lie

Oppstartsselskapet får med seg Nysnø Klimainvesteringer, Ørsted og Wiski Capital, skriver Nysnø i en pressemelding. Spoor utvikler programvare som bruker kunstig intelligens for å innhente data om fugleliv. Gjennom kameraer plassert i konsesjonsområder kan Spoor visualisere fuglens faktiske og forventede flyvebane. Løsningene deres skal bidra til å beskytte fugleliv, legge...
Artikkelen er 284 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.