samdal
– De foreslåtte kuttene vil ramme energiforskningen, sier forskningssjef Knut Samdal i SINTEF Energi. Foto: SINTEF

– SINTEF deltar i om lag 300 EU-prosjekter. Med de varslede kuttene midler fra Forskningsrådets RES-EU-ordning, vil det ikke lenger være mulig for oss å bli med i slike prosjekter.

  • Stein Arne Bakken

– Vår egenandel vil bli altfor høy, sier forskningssjef Knut Samdal i SINTEF Energi til Energiteknikk. Han er bekymret over signalene om kutt i midler fra Forskningsrådet. Forslaget innebærer det ikke vil bli utbetalt støtte fra RES-EU-ordningen til deltakelse i EU-prosjekter verken i 2023 eller 2024. Samdal legger til at...
Artikkelen er 304 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.