vidar
Illustrasjonen viser avstander fra den planlagte vindparken til Norge. Illustrasjon: Zephyr

Vattenfall kjøper 85 prosent eierandel i det flytende vindkraftprosjektet Vidar fra Zephyr.

  • Øyvind Zambrano Lie

Vattenfall kjøper en eierandel på hele 85 prosent i to havvindprosjekter utenfor den svenske vestkysten fra vindkraftselskapet Zephyr, mens Zephyr skal eie de resterende 15 prosentene. Når parkene er ferdig utviklet, forventes prosjektene å generere 10,5 TWh årlig. 340 meter Den mest kjente av de to prosjektene i Norge er vindparken...
Artikkelen er 469 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.