Trollvind
Equinor og partnere vil bygge en flytende havvindpark utenfor Kollsnes, ta kraften i land og sende den ut igjen til installasjonene på sokkelen. Kart: Equinor

4,3 TWh fra Trollvind kan hindre at oljenæringen tapper Bergensområdet for kraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

Equinor og partnerne Petoro, TotalEnergies, Shell og ConocoPhillips i Troll- og Oseberg-feltene, har igangsatt en studie og ser på muligheten for en flytende havvindpark i Troll-området om lag 65 kilometer vest for Kollsnes i Vestland. «Med en installert kapasitet på om lag 1 GW og årsproduksjon på ca. 4,3 TWh,...
Artikkelen er 538 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.