stolpe sverige
Arkivfoto: Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Er «dypt bekymret» over at Norges forslag vil inspirere andre land til å vurdere lignende restriksjoner og dermed svekke samarbeidet om forsyningssikkerheten.

  • Øyvind Zambrano Lie

De tre systemoperatørene i våre nordiske naboland sendte fredag morgen en felles pressemelding om «viktigheten av åpne grenser for import og eksport av strøm»: «Energikrisen sammen med dagens volatilitet i strømmarkedet har ført til vurderinger om å gripe inn i strømmarkedet. Svært nylig har den norske regjeringen kunngjort at den...
Artikkelen er 351 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.