røldal-suldal
Røldal-Suldal. Fra inntak i Blåbergdalen, hvor vann overføres til Votnamagasinet. Foto: Lyse Kraft

Vil bruke opptil fem milliarder kroner på tre nye kraftverk i Røldal-Suldal.

  • Øyvind Zambrano Lie

Lyse Kraft går videre med planene om å ruste opp og utvide vannkraftverkene i Røldal-Suldal i Røldal og Suldal (RSK). Oppgraderingene innebærer å bygge nye vannveier samt tre nye kraftverk. Det vil til sammen kunne øke kraftproduksjonen med 200-250 GWh/år og gi 600 MW ny effekt, skriver Lyse i en...
Artikkelen er 477 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.