Trine Kopstad Berentsen
Administrerende direktør Trine Kopstad Berentsen i Solenergiklyngen. Foto: Solenergiklyngen

Det tekniske potensialet for solkraft på bygg og infrastruktur er på nivå med norsk vannkraft, ifølge ny rapport.

  • Øyvind Zambrano Lie

Multiconsult har på oppdrag fra Solenergiklyngen laget en rapport som kartlegger potensialet for solkraft i Norge på bygg og noen andre områder hvor det allerede er gjort naturinngrep. I 2021 utgjorde årlig solkraftproduksjon en promille av Norges totale kraftproduksjon. Resultater fra kartleggingen av det tekniske potensialet for solkraft på tilgjengelige...
Artikkelen er 590 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.