solkraft
Illustrasjonsfoto: Mariana Proenca/Unsplash

Noen av de store solcelleparkene i Danmark produserer alt de kan, uten å ta hensyn til prissignaler. Det gir fare for alvorlige ubalanser, advarer Energinet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Mange nye store solcelleanlegg har de siste årene blitt bygget og presser det danske strømsystemet kraftig mot 100 prosent grønn energi. Men noen av driftsmønstrene til de store anleggene bekymrer Klaus Winther, underdirektør og leder for systemdrift i Energinet. «Noen anlegg har gjort avtaler med bedrifter om å produsere strøm...
Artikkelen er 431 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.