bjelland
Direktør Cecilie Bjelland i Samfunnsbedriftene Energi. Foto: Samfunnsbedriftene Energi

– Det er svært uheldig å forsterke forskjellen mellom store og mellomstore vannkraftverk, sier Cecilie Bjelland i Samfunnsbedriftene Energi, som vil ha bunnfradrag i grunnrenteskatten.

  • Øyvind Zambrano Lie

Regjeringen strammer nå skatteskruen kraftig til for produsenter av fornybar energi. – Vi foreslår langsiktige grep som sikrer omfordeling og nødvendige inntekter både neste år og i årene som kommer. Og vi foreslår ekstraordinære skattegrep tilpasset dagens situasjon, der høye strømpriser gjør det vanskelig for mange, men betyr store ekstrainntekter...
Artikkelen er 530 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.