Roan vindpark
Roan vindpark på Fosen. Foto: Ole Martin Wold/Fosen Vind

OEDs forslag til utredningsprogram viser at departementet ønsker omkamp om Høyesteretts Fosen-avgjørelse, hevder reineiernes advokat, og kaller det «høyst problematisk».

  • Øyvind Zambrano Lie

Olje- og energidepartementet sendte mandag ut et forslag til utredningsprogram av tiltak som skal sikre at reindriften i vindkraftverkene Storheia og Roan på Fosen kan drives uten at det strider mot reindriftens folkerettslige vern. Det har snart et år siden Høyesterett slo fast at vindkraftverkene Roan og Storheia på Fosen...
Artikkelen er 868 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.