dam finnflot
Dam Finnflot. Foto: Saudefaldene

På grunn av de høye kraftprisene foreslår regjeringen å trekke inn tre milliarder kroner i rammetilskuddet til kommuner og fylkeskommuner med inntekt fra konsesjonskraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

Verdien av konsesjonskraften i områdene med høye strømpriser anslås til om lag 13 milliarder kroner i 2022 og 11 milliarder kroner i 2023 basert på prisanslag fastlagt i begynnelsen av august i år, opp fra 4 milliarder kroner i 2021. Regjeringen foreslår nå et ettårig trekk i rammetilskuddet på til...
Artikkelen er 218 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.