sæther
Statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) i Olje- og energidepartementet. Arkivfoto: Atle Abelsen

Statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) avviser at OED ønsker omkamp om Høyesteretts-dommen om samenes rett til kulturutøvelse på Fosen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Mandag sendte Olje- og energidepartementet (OED) ut et forslag til utredningsprogram av tiltak som skal sikre at reindriften i vindkraftverkene Storheie og Roan på Fosen i Trøndelag kan drives uten at det strider mot folkerettslige vern. For et snaut år siden slo Høyesterett fast at vindparkene krenker samenes rett til...
Artikkelen er 317 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.