Fra venstre Bjørn Viljugrein, Elvia, Åshild Vatne, Elvia, Sten Arne Riis, Oso, Alf Inge Tunheim, Elvia, Anne Sagstuen Nysæther, Elvia og Jun Wiik, Smartgridsenteret. Foto: Atle Abelsen

En smart, spenningsstyrt varmtvannsbereder vant Innovasjonsprisen 2022 under årets Smartgridkonferanse.

  • Atle Abelsen

Energiteknikk har tidligere skrevet om prosjektet der Elvia har samarbeidet med berederprodusenten Oso om å utvikle en varmtvannsbereder som skal bidra til å senke belastningen i svake nett. Etter to år har prosjektet munnet ut i en kommersielt tilgjengelig bereder som Oso nå markedsfører. Berederen har en smart styringsenhet som...
Artikkelen er 432 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.