energioppgjøret
Fra forhandlingene under energioppgjøret 2022. Foto: Nico Biørn-Lian

Onsdag kom Samfunnsbedriftene til enighet med arbeidstakerorganisasjonene om ny Energiavtale I og Energiavtale II som skal gjelde for perioden 2022–2024.

  • Øyvind Zambrano Lie

Oppgjøret gir et samlet lønnspåslag på 3,8 prosent. Energiavtale I er inngått mellom Samfunnsbedriftene og EL&IT, Fagforbundet, Delta og Parat. Energiavtale II er inngått mellom Samfunnsbedriftene og Nito, Tekna, Econa, Norges Juristforbund, Akademikerforbundet, Lederne og Det norske maskinistforbund. Avtalene regulerer bestemmelser om lønn og ulike tillegg for rundt 150 energibedrifter...
Artikkelen er 344 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.