evanger
Evanger kraftverk. Arkivfoto: BKK

Regjeringens skatteskjerpelser gir mindre utbytte til eierne og kan hindre utbygging av ny fornybar kraft, advarer selskapet.

  • Øyvind Zambrano Lie

– Konsekvensen av regjeringens endring av skattesystemet er vesentlig svekket investeringsevne og utbyttegrunnlag for 2022, sier Rune Indrøy, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Eviny, i en pressemelding. Onsdag morgen presenterte regjeringen som kjent flere endringer i skattesystemet som har store konsekvenser for kraftbransjen. Hovedpunktene er ekstra skatt over 70...
Artikkelen er 239 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.