hywind
Den eksisterende havvindturbinen Zefyros, tidl. Hywind Demo, på testområdet. Foto: NVE

Norges vassdrags- og energidirektorat har gitt Marin Energi Testsenter konsesjon for å utvide dagens demonstrasjonsanlegg for flytende fornybar energiproduksjon.

  • Øyvind Zambrano Lie

Anlegget, som Energiteknikk har omtalt, ligger utenfor Karmøy kommune, i Rogaland fylke. NVE påpeker at det er planlagt en stor havvindutbygging i Norge, men at det finnes få steder der det er mulig å teste teknologi i full skala. – Dette demonstrasjonsanlegget kan gi viktige bidrag til regjeringens nasjonale satsing...
Artikkelen er 253 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.