celsa mo i rana
Celsas stålverk i Mo i Rana. Foto: Mo Industripark

Nettet rundt Mo i Rana drives ineffektivt og mulighetene for å knytte til nytt forbruk begrenses av flimmer fra Celsas stålovn, advarer Statnett, som avviser Celsas påstander om faktafeil.

  • Øyvind Zambrano Lie

Nettselskap og kunder i rundt industriparken i Mo i Rana har lenge vært plaget av flimmer på nettet. Problemene oppstår når Celsa Armeringsstål bruker sin store lysbueovn. Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE påla i januar Celsa å utarbeide en plan for hvordan flimmerproblemene skal løses. Selskapet fikk også frist...
Artikkelen er 935 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.