kupekraft13
Vannveien går i tunnel fra inntaket ned til tregrensa, der vannet går videre gjennom krattskogen i en delvis nedgravd rørgate. Foto: Hywer

Kupekraft kraftverk ble et drøyt halvår forsinket av knallhardt fjell med vanskelige forkastninger.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Clemens Kraft AS har nettopp satt i drift Kupekraft kraftverk (7,7 MW) i Årdal i Sunnfjord. Etter den opprinnelige planen skulle kraftverket stått ferdig ved juletider i 2021, men hardt fjell og vanskelige forkastninger førte til en tre måneders forsinkelse med tunneldriften. Forsinkelsen forplantet seg og ble ytterligere forsterket av...
Artikkelen er 1004 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.