Pressträff med statsministern 2 september 2022

I dagens krigsøkonomi er kraftmarkedet dysfunksjonelt, sier Sveriges statsminister, som mener det er urimelig at svensker skal betale skyhøye priser fordi nabolandene er avhengig av russisk gass.

  • Øyvind Zambrano Lie

Under en pressekonferanse fredag kunngjorde Sveriges statsminister Magdalena Andersson at Sverige skal gå i bresjen for å få EU til å koble strømprisene fra gassprisene. – Europa har et kraftmarked som fungerer fint under normale forhold, men i den krigsøkonomien som nå råder, er den helt enkelt dysfunksjonell, sa Andersson....
Artikkelen er 610 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.