wattn
Illustrasjon: Wattn

Strømselskapet Wattn lanserer effektvarsling knyttet til den nye nettleiemodellen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Tjenesten gjør at man kan sette en grense for hva det høyeste timeforbruk skal være, og gir kunden push-varsel direkte på telefonen grensen er i ferd med å passeres. På denne måten kan man unngå å havne på de høyeste pristrinnene hos sitt nettselskap.

– Tjenesten har vært grundig testet av våre kunder over en lengre periode, og vi går nå bredt ut og oppfordrer alle til å ta det i bruk før kulden setter inn og varmebehovet -og strømforbruket stiger. Det handler om å fordele strømforbruket utover dagen for å unngå «rushtiden» på linjene. Med vår innovative tjeneste kan du selv gjøre grep og fordele strømforbruket ditt for å  sikre deg lavest mulig nettleie. Det er kjedelig å få en unødvendig stor regning fra netteier fordi du har satt på vaskemaskin og tørketrommel, samtidig som du lager middag, sier Christian Aasebø, leder for produkt og tjenesteutvikling i Wattn, i en pressemelding.

Effektvarsel hos Wattn oppgir også hva kundenes månedsmaks er så langt i måneden, hva strømmen koster nå og hva det koster om kunden passerer neste grense.

Basert på tidligere forbruk får man også råd om hvilken grense man bør sette for effektvarsel.