tilsig
Nye verktøy for modellering, analyse og prediksjon skal hjelpe Statkraft å beregne tilsig og produksjonspotensial enda raskere og mer presist. Dette er Sjøforsen under tapping. Foto: Statkraft

Statkraft har utviklet nye modeller for klima og vær fra noen måneder til 40 år fram i tid for å forbedre beregninger for tilsig og produksjon.

  • Atle Abelsen

Statkraft har brukt mer enn 10 år på å bygge opp et sterkt kompetansemiljø og nye prediksjonsmodeller for tilsigs- og produksjonsplanlegging. Nå er de i ferd med å iverksette den siste fasen i arbeidet: Et modellrammeverk for å beregne hvordan endringene i klimaet vil påvirke tilsig og produksjon 40 år...
Artikkelen er 570 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.