tokheim
Tokheim kraftverk i Odda ved Sørfjorden er et av prosjektene som Norhard er i gang med. Her blir det boret en 1150 meter lang tunnel med en diameter på 1,2 meter. Foto: Norhard

Etter konkursen i november 2020 og med ny struktur for virksomheten, har Norhard fått langt bedre bærekraft. Selskapet tjener penger, og det ser lyst ut for deres unike tunnelboringsteknologi.

  • Stein Arne Bakken

Det var mye fokus på tunnelboring under Småkraftdagene i Bergen i slutten av august. Forventninger om høyere kraftpriser gjør at terskelen for lønnsomhet ved utbygginger heves. Det vil gi nye konsesjoner, og flere av de mange konsesjonsgitte prosjekter kan tas opp av skuffen. Dette vil åpne for mer tunnelboring. Teknologien...
Artikkelen er 1754 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.