hadselfjorden
Det var nydelig vær da kabelen over Hadselfjorden ble lagt i juni. Statnett brukte sitt eget skip, Elektron. Foto: Statnett

Statnetts nye kabelanlegg (132 kV) over Hadselfjorden i Sørnettet er tilrettelagt for overgang fra spolejording til direktejording.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statnetts nye kabelanlegg i Hadsel kommune i Vesterålen går fra Melbu transformatorstasjon på Hadseløya, først i jordkabel i 1,1 km og deretter med en ca. 9,3 km lang sjøkabel over Hadselfjorden til nytt landtak i Vedvika på Fiskebøl. Den gamle kabelen, et oljetrykkanlegg bygget i 1977, hadde en beregnet levetid...
Artikkelen er 811 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.