solway
Martin Sleire Lundby, visekonsernsjef i Hafslund og styreleder i Hafslund Ny Energi og Ingunn Andersen Randa, konserndirektør for forretningsutvikling i OBOS. Foto: OBOS

OBOS og Hafslund Ny Energi etablerer et nytt selskap som på sikt skal bygge ut solceller til 10.000 leiligheter, samt næringsbygg, hvert år.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det nye selskapet, Solway, skal utvikle nye energiløsninger til næringsbygg og boligblokker.

– Nå skal vi handle lynraskt for å kunne komme i gang før vinteren. Vi sikter på å ta imot de første bestillingene i september og ha de første anleggene på plass og i drift allerede i år. Gjennom året har vi opplevd en gradvis økning av henvendelser fra OBOS-medlemmer, sameier og borettslag som etterspør solcelleløsninger for sine bygg. Da var det naturlig for oss å slå oss sammen med Hafslund Ny Energi som er en ledende aktør på feltet, sier Ingunn Andersen Randa, konserndirektør for forretningsutvikling i OBOS, i en pressemelding.

Et nytt og unikt samarbeid

– Vi ser virkelig frem til samarbeidet med OBOS og har stor tro på at vi sammen kan skape gode løsninger som minimerer energibehovet og strømregningen til våre kunder, samtidig som vi bidrar til at Oslo og Norge når klimamålene sine, sier Martin Sleire Lundby, visekonsernsjef i Hafslund og styreleder i Hafslund Ny Energi.