olkiluoto
Olkiluoto 3-reaktoren. Foto: TVO/Hannu Huovila

Har produsert 1600 MW, som gjør at reaktoren ifølge eieren nå er den tredje kraftigste i verden.

  • Øyvind Zambrano Lie

I forbindelse med idriftsettelsen av Olkiluoto 3 har reaktoren nå for første gang nådd sin fulle kapasitet på 1600 MW. Reaktoren er nå den største i Europa og det tredje kraftigste i verden, skriver eieren Teollisuuden Voima Oyj (TVO) i en pressemelding. – I dag har vi nådd et historisk...
Artikkelen er 210 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.