herøya
Herøya i Grenland. Foto: Bitjungle/Wikimedia Commons

Men det er ikke tilgjengelig kapasitet i nettet på vanlige vilkår for mer enn 280 MW før nettet forsterkes, ifølge Statnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statnett er i ferd med å gjennomføre arbeidet med områdeplan Vestfold og Telemark. I Grenlandsområdet har Statnett så langt reservert 280 MW til økt forbruk. Til sammenligning er dagens forbruk i samme område om lag 700 MW. «Utover dette er det planer om omtrent 3000-4000 MW nytt forbruk», skriver Statnett...
Artikkelen er 255 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.