kroepelien
Energi Norges administrerende direktør Knut Kroepelien. Foto: Caroline Roka

– Det er feil å ta inn penger som ellers ville blitt brukt til å bygge mer fornybar energi. Fornybarnæringen er allerede blant landets mest beskattede næringer, sier Knut Kroepelien.

  • Øyvind Zambrano Lie

Regjeringen har i dag lagt fram planer om vesentlige skatteskjerpelser på fornybar energi. Det innebærer innføring av grunnrenteskatt på vindkraft, økning av grunnrenteskatten på vannkraft og en ekstraordinær høyprisavgift på vann- og vindkraft. – Skattegrepene regjeringen presenterer i dag kan føre til en dypere og lengre kraftkrise, sier Knut Kroepelien,...
Artikkelen er 484 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.