ringhals
Ringhals kjernekraftverk, 60 kilometer sør for Göteborg. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Det betyr at Svenska kraftnät kan bli tvunget til å koble ut strømkunder i vinter.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Vattenfall meldte tirsdag at den utvidede stansen av Ringhals 4-reaktoren (1120 MW) sør for Gøteborg er forlenget med ytterligere to måneder frem til 31. januar. Dermed øker den svenske importetterspørselen betydelig denne vinteren, skriver Svenska kraftnät i en melding. – Vi vil få økt avhengighet av import for å opprettholde...
Artikkelen er 345 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.