skagerak
Denne boksen sender data om vannføring. Foto: Skagerak Energi

Tar i bruk mer kostnadseffektive kommunikasjonsenheter for å få bedre oversikt over snø og vann og dermed redusere flomtapene.

  • Øyvind Zambrano Lie

Å måle tilsiget av vann til vannmagasinene kombinert med avansert datamodellbruk kan være både dyrt og komplisert. Selskapet Where2O vil bruke Telenors erfaringer fra bruk av Internet of things (IoT) for snømåling på Svalbard til å gjøre målinger i nedslagsfelt og bekkeinntak bedre, enklere og mer tilgjengelig. – Med kostnadseffektiv...
Artikkelen er 425 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.