sverige svk
Illustrasjonsfoto: Sven Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Svenska kraftnät har fått et oppdrag som skal motvirke effekttopper og senke strømprisene i Sør-Sverige.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Den svenske regjeringen har gitt Svenska kraftnät i oppgave å forberede seg på å kunne betale for at aktører som bruker mye strøm, tilpasser seg eller reduserer sin strømbruk. De har også fått i oppgave å skaffe ytterligere planerbar strømproduksjon. Til sammen kan slike tiltak ha en klar effekt på...
Artikkelen er 171 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.