Tveit
Daglig leder Knut Olav Tveit i Småkraftforeninga. Foto: Øyvind Zambrano Lie

– Mange småkrafteiere har syntes det er direkte flaut å få så mye penger, sier Knut Olav Tveit.

  • Øyvind Zambrano Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Som en del av en omfattende skattepakke for kraftnæringen varslet regjeringen onsdag at den vil innføre et såkalt høyprisbidrag på både vindkraft og stor og liten vannkraft. Satsen settes til 23 prosent av kraftpris som overstiger 70 øre/kWh. Mens høyprisbidraget for storkrafta vil gjelde fra i dag, vil den først...
Artikkelen er 511 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.