Storfossdammen
Storfossdammen i Tynset. Arkivfoto: Rune Engsæter/NVE

Men om kraftbalansen blir for god, kan en del av den norske produksjonsevnen bli verdiløs og flere TWh gå til spille.

  • Øyvind Zambrano Lie

NVE har gjennomført en analyse av sammenhengen mellom kraftbalansen og kraftprisen i Sør-Norge for ulike værår. De finner, ikke overaskende, en klar sammenheng mellom kraftbalanse og kraftpris. «En styrking av den underliggende kraftbalansen i Norge vil kunne bidra til å redusere kraftprisene i Norge i perioder med høye priser i...
Artikkelen er 292 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.