transformator
En beredskapsavtale med en leverandør er lite verdt om leverandørens personell ikke er tilgjengelig. Illustrasjonsfoto: Amir Messiha/NVE

Kan gi kraftige eksplosjoner og lang utetid, ifølge ny NVE-rapport.

  • Øyvind Zambrano Lie

Feil på transformatorgjennomføringer, altså det som kobler transformatoren sammen med strømnettet, er ifølge NVE årsaken til omtrent en fjerdedel av havarier på de største transformatorene i Norge. NVE har tilsyn med hvordan nett- og kraftselskaper fører tilstandskontroll med transformatorgjennomføringer, og har erfart at kunnskapsgrunnlaget har vært mangelfullt. «Vi har også...
Artikkelen er 466 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.