NVE gir EPEX Spot og Nadsaq Oslo konsesjon til å drifte og organisere markedsplass i døgnmarkedet. Illustrasjonsfoto: Nasdaq

Sveriges regjering vil gi kredittgarantier på opptil 250 milliarder kroner til kraftprodusenter og andre medlemmer av Nasdaq Clearing AB. For å kunne bruke dem, forbys både bonuser og utbytte.

  • Øyvind Zambrano Lie

Høye og volatile strømpriser har ført til mangel på likviditet blant strømprodusenter som er medlemmer av Nasdaq Clearing AB. For å sikre likviditeten til disse energiselskapene, som altså er aktører på det finansielle  nordiske kraftmarkedet, la den svenske regjeringen søndag fram et forslag som innebærer at staten kan stille kredittgarantier...
Artikkelen er 316 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.