raaum
Daglig leder Margrete Raaum under et fagseminar om sikkerhet i det grønne skiftet i Oslo. Foto: Atle Abelsen

Mange energiselskaper har liten eller ingen kompetanse på IT- og OT-cybersikkerhet, spesielt bestillerkompetanse. Konsulentene kan spille en nøkkelrolle, tror KraftCERT.

  • Atle Abelsen

Siden Russland invaderte Ukraina, har den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa og resten av verden blitt mer usikker og uforutsigbar. Statlige sikkerhetsorganer melder om en økning av hackerangrep og sikkerhetstrusler, og den generelle trenden har dreid vekk fra kriminelle hackere som opererer i økonomisk vinnings hensikt, til mer i retning av...
Artikkelen er 789 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.