yara porsgrunn
Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya i Porsgrunn. Foto: Yara

Nettilgang må sees i sammenheng med at elektrifisering av eksisterende industri er kritisk for å nå klimamålene, hevder Yara. Også Samfunnsbedriftene Energi og Statnett vil forlate førstemann til mølla-prinsippet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Strømnettutvalget ønsker som kjent å videreføre prinsippet om nøytral og ikke-diskriminerende opptreden ved tildeling av kapasitet. I tillegg anbefales at selskapene tar inn modenhet som vurderingskriterium. «Utfordringen nå er at det allerede er fullt i nettet mange steder og at det allerede foreligger søknader fra en rekke modne prosjekter. Vi...
Artikkelen er 633 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.