sverige svk
Illustrasjonsfoto: Sven Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Flaskehalsinntektene fra Sverige ble rekordhøye i september.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statnett tok inn 271,9 millioner kroner i flaskehalsinntekter i september. Det tilsvarer 2,8 milliarder kroner. Av dette kom 177,2 millioner euro fra interne flaskehalser, mens resten kom fra utenlandsforbindelsene. Flaskehalsinntekter oppstår når kraft overføres mellom områder med forskjellig kraftpris. Rekord til Sverige Fra forbindelsene til Sverige var Statnetts flaskehalsinntekter rekordhøye,...
Artikkelen er 116 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.