stolpe sverige
Illustrasjonsfoto: Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Svenska krafnät får ikke flytte flaskehalsene til grensen.

  • Øyvind Zambrano Lie

EUs energibyrå Acer har besluttet å ikke gi Svenska kraftnät unntak fra kravet om å stille tilgjengelig for markedets aktører minst 70 prosent av overføringskapasiteten mellom budområder, skriver byrået i en melding. Den 6. oktober i fjor mottok den svenske Energimarknadsinspektionen (EI) en forespørsel fra Svenska kraftnät om et unntak...
Artikkelen er 356 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.