ishavskraft
Illustrasjonsfoto: Ishavskraft

– Vi må gjøre det vi kan for å realitetsorientere bedriftene, sier markedssjef i Ishavskraft, Robin Strand.

  • Øyvind Zambrano Lie

Bedrifter over hele landet har i det siste viet langt mer oppmerksomhet til strømpriser enn tidligere.

Strand frykter likevel at de færreste er forberedt på hva som kommer de nærmeste månedene, når strømforbruk tilknyttet oppvarming stiger i takt med fallende temperaturer.

– Dette er ekstraordinært. Vi må gjøre det vi kan for å realitetsorientere bedriftene. Vi frykter at mange ikke aner hvor store kostnader som vil treffe dem de neste månedene, sier Strand i en pressemelding.

Dypt fortvilt

Ishavskraft opplever nå at bedrifter som har vært stabile betalere i mange år, kontakter deres kundesenter.

– Enkelte er dypt fortvilte og vet ikke hva de skal gjøre. Det er dessverre lite som tyder på bedring med det første, snarere tvert imot, sier Strand.

Regjeringens strømstøtte til næringslivet er til hjelp for noen, men langt fra alle.

– Slik den er forespeilet, vil heller ikke regjeringens varslede bedring av fastprisavtaler bidra til å senke utgiftene vesentlig, sier Strand.

Ukentlige livesendinger

Derfor tar Ishavskraft grep for å holde bedriftene oppdatert og starter opp ukentlige livesendinger fra 14. oktober.

– Bedriftene må orienteres om hva som er i vente, slik at de kan forberede seg og planlegge deretter. Sporadiske overskrifter om strømpriser i media er ikke nok, og kan i verste fall gi et feilaktig inntrykk av at vinterens strømkostnader ikke blir så ille. Vi er nødt til å gå ut og fortelle hvor høye utgiftene faktisk ligger an til å bli, sier Strand.