aasland
Energiminister Terje Aasland (Ap). Foto: Bernt Sønvisen

Men de siste tilgjengelige tallene, fra 2020, viser at 21,9 prosent av småkraften var utenlandsk eid.

  • Øyvind Zambrano Lie

SVs Marian Hussein ba nylig energiminister Terje Aasland (Ap) om en oversikt over utviklingen av utenlandsk eierskap i norsk småkraft de siste årene. «Hvor stor andel av småkraftverkene eies av utenlandske interesser i dag, og hvordan har utviklingen vært de siste fem årene?», ville hun vite. I sitt svar må...
Artikkelen er 104 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.