Hywind Skottland
Equinors flytende Hywind-turbiner i Skottland. Foto: Øyvind Gravås / Woldcam/Equinor

Equinors prestisjefylte havvindprosjekt blir nesten halvannen milliard kroner dyrere enn opprinnelig beregnet.

  • Atle Abelsen

Regjeringen, som er eiere i Equinor, melder i årets forslag til statsbudsjett at investeringsestimatet siden PUD (Plan for utbygging og drift) har økt med 1,481 milliarder kroner. Siden den siste rapporteringen i fjor er investeringsestimatet økt med 1,198 milliarder kroner. Prosjektet skulle etter de opprinnelige planene koste 5 milliarder kroner....
Artikkelen er 166 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.