oslo
Kraftforbruket øker i Oslo og området rundt. Foto: Audun/Wikimedia Commons

Statnett og Elvia har fått forespørsler om å knytte til rundt 1000 MW nytt forbruk i Oslo, Akershus og Østfold. Av disse har kun 200 MW fått reservert kapasitet.

  • Øyvind Zambrano Lie

De resterende må avvente ytterligere tiltak, skriver Statnett i en melding om arbeidet med områdeplanen for Oslo, Akershus og Østfold. Dagens maksimalforbruk i området er om lag 5500 MW. Østlandsområdet er et underskuddsområde som vil være avhengig av tilførsel fra omkringliggende områder. Produksjon nær forbruket Ny storskala industriutvikling vil kreve...
Artikkelen er 212 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.