aasland
Energiminister Terje Aasland. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Småkraftforeninga og Statkraft har advart mot at høyprisbidraget kan føre til at vannkraften ikke produseres når samfunnet har mest bruk for den. Energiministeren svarer at skatten er midlertidig.

  • Øyvind Zambrano Lie

– Småkraftoregninga advarte på en høring i Stortinget i går om at en bonde i lavprisområdet i Gloppen måtte betalt høyprisbidrag selv om han er på konkursens rand, fordi det foreslås timesavregning. Viser ikke det at det er noe feil med den foreslåtte ordningen? – Vi har fremmet et høyprisbidrag...
Artikkelen er 762 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.