grøndalselva
To aggregater på henholdsvis 3 og 6 MW skal sørge for effektiv energiproduksjon fra Grøndalselva under de fleste hydrologiske forhold. Foto: Rainpower

Lite regulerte og varierende, men til dels store vannmengder gjorde at Blåfall valgte to francisaggregater for å optimalisere energiuttaket fra Grøndalselva.

  • Atle Abelsen

Leverandøren av elektromekanisk utstyr til Blåfalls nye kraftverk Grøndalselva i Namsskogan, Rainpower, ble tidlig i prosjektet engasjert for å optimalisere en design som kunne hente mest mulig energi fra et relativt moderat vannfall med store variasjoner i vannmengden. Løsningen ble to francisaggregater på henholdsvis 3 og 6 MW i samspill...
Artikkelen er 609 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.