kabelovervåking
Tilførselskabelen (3 faser) til Herøya påmontert temperatursensorer i kabelgrøfta. Foto: Lede

Lede monterte temperatursensorer på gammel tilførselskabel til Herøya framfor å bytte eller legge en ekstra.

  • Atle Abelsen

Da nettselskapet Lede brukte konvensjonelle beregningsmetoder og tabeller for å finne ut om den gamle tilførselskabelen til Herøya tåler den ekstra strømbelastningen under en anleggsperiode, viste konvensjonelle beregningsmetoder at kabelen ikke ville tåle den ekstra belastningen. Resultatet var da at kabelanlegget måtte oppgraderes med ekstra kabler for å unngå overoppheting....
Artikkelen er 853 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.